Evenimente Locale

JazzTM 2015

Timis , Timisoara. Vineri 3 Iulie 2015 – Duminică 5 Iulie 2015

jazztm-2015-i108205

Festivalul Berii la Timisoara in 2015 – Serbarile Timisoreana

Timis , Timisoara. Vineri 5 Iunie 2015 – Duminică 7 Iunie 2015
Parcarea Iulius Mall

festivalul-berii-la-timisoara-in-2015-serbarile-timisoreana-i113339

In armonia divina a florilor de primavara

Timis , Timisoara. Vineri 22 Mai 2015 17:00
Sala Festiva a CCAJT

in-armonia-divina-a-florilor-de-primavara-i113101

 Richard_Clayderman

 

luna-francofoniei-2012

 

 

 beauty-life-expo-5-8-martie-2015-casa-tineretului-timisoara-i109011

 

 

TIMISHORT FILM FESTIVAL

02.10.2014 -05.10.2014

www.timishort.ro

 header

 

 

Festivalul International de Dans

10.10.2014 – 20.10.2014

www.timisoarainternationaldancefestival.com

 tn_TIDF

 

 

Oktoberfest, varianta bănățeană.

Timişoara va găzdui în premieră un festival în

stil nemțesc, în perioada 16-19 octombrie

festivalul-berii-timisoara-2014-oktoberfest-i103193

 

 

 

 

Festivalul Timorgelfest 2014 la Timisoara

 

 timorgelfest-afis-2014-980

Festivalul International JazzTM 2014 la Timisoara

Miercuri 9 Iulie 2014 – Vineri 11 Iulie 2014

Piata Victoriei

Festivalul Jazz TM gazduit de orasul Timisoara a ajuns la a II-a editie

poze festivalul international jazztm 2014 la timisoara

Trupe confirmate:
Australienii de la The Cat Empire care vor susţine primul lor concert în ţara noastră, pe data de 11 iulie.
Anoushka Shankar a fost deasemenea confirmată la JazzTM 2014.
Încă de la prima ediţie, Festivalul Internaţional JazzTM a fost catalogat ca fiind un eveniment cultural de marcă al Timişoarei atât prin valoarea artiştilor prezenţi cât şi prin numărul de spectatori.
În perioada 09-11 iulie 2014, în Piaţa Victoriei, se va desfăşura a doua ediţie a festivalului JazzTM, eveniment ce devine cu fiecare ediţie unul din cele mai importante repere culturale din această parte a Europei.

Line-up festival JazzTM 2014:
Al Jarreau
The Cat Empire
Terri Lyne Carrington feat. Lizz Wright
Anoushka Shankar
Neil Cowley Trio
Andreya Triana
JazzyBIT
Teo Milea
Blazzaj

Sursa: www.vinsieu.ro

Mai multe detalii: http://www.infomusic.ro

Festivalul catalan APPLEC Internacional la Timisoara

 Timisoara. Vineri 8 August 2014 – Duminică 10 August 2014

Cel mai mare festival International catalan se organizeaza la Timisoara 

APPLEC Internacional este cel mai mare festival catalan ce se desfăşoară în afara graniţelor ţării şi care aduce la Timişoara peste 500 de artişti, grupaţi în 22 de grupuri artistice, împreună cu alţi 1000 de însoţitori din întreaga Catalunie. Evenimentul este sprijinit de Primăria Barcelonei şi Guvernul Catalan. APPLEC Internacional se află la cea de a 27-a ediţie, pentru prima dată în Europa de Est, printre oraşele care au găzduit acest eveniment aflându-se Amsterdam, Copenhaga, Manchester, Paris, Lisabona sau Verona.“Organizarea festivalului reprezintă un succes şi o recunoaştere a Timişoarei ca important centru cultural şi turistic în România şi în regiune. Alegerea Timişoarei se bazează pe avantajele de infrastructură culturală – săli de spectacole, scene în aer liber, capacitate de organizare , logistică (zboruri directe cu Barcelona multiple în Timişoara şi regiune care pot deservi 1500 de participanţi străini într-o perioadă scurtă), dar şi din considerente de deschidere spre cultură şi multiculturalitate. Dincolo de momentele artistice extraordinare care sunt oferite timişorenilor pe parcursul unui weekend, APPLEC Internacional reprezintă o oportunitate unică pentru Timişoara ca vizibilitate în una din regiunile considerată a fi motor al Europei. Astfel de evenimente construiesc relaţii stabile de colaborare culturală, extrem de importante pentru dimensiunea europeană a candidaturii Timişoarei la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021” Dan Diaconu – viceprimarul Timişoarei.

În afară de semnarea protocolului, vizita viceprimarului Dan Diaconu a cuprins întâlniri pentru dezvoltarea de colaborări economice şi culturale cu Jaume Ciurana i Llevadot, Directorul Institutului Cultural al Primăriei Barcelona, Francesca Guardiola i Sala, Directorul de Relaţii cu Uniunea Europeană a Guvernului Catalan, LLuis Puig I Gordi, Director General în Ministerul Culturii Catalan, Sonia Gonzalez, Directorul pentru Europa al ACCIO – Agenţia de Competitivitate Economică a Guvernului Catalan, Ramon Pinos – Responsabil pentru Relaţii Instituţionale Internaţionale a GuvernuluI Catalan, precum şi o serie de interviuri de prezentare a Timişoarei la televiziuni şi radiouri în Barcelona.
La evenimentul din august şi-au anunţat participarea miniştri ai guvernului catalan, precum şi înalţi oficiali ai Primăriei din Barcelona. Până la momentul festivalului, Timişoara va beneficia de de evenimente de vizibilitate în mass media catalana, dar şi în rândul oamenilor de afaceri catalani. Se încearcă de asemenea organizarea unei misiuni economice în Timişoara pentru stabilirea de relaţii de afaceri în cea de a doua jumătate a acestui an.

Mai multe detalii: http://www.timisoarastiri.ro/

Sursa: www.vinsieu.ro